Jászai Mari kiállítás _Kecskemét

125 éves a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház - kiállításmegnyitó

125 kecskemét logók

Kamarakiállítás a 125 éves Kecskeméti Katona József Színházban

2021.október 14.

A megnyitásának 125 éves évfordulóját ünneplő Kecskeméti Katona József Színház kamarakiállítása a színházi épület több helyszínén valósult meg.

A kiállítás létrejöttét közgyűjtemények mellett a Trianon Kutatóintézet és a Magyar Belsőépítész Közhasznú Egyesület  eredeti fotóanyag rendelkezésre bocsátásával támogatta.

A kiállítás anyagát Dr. Gajdó Tamás színháztörténész és Ludmann Mihály művészettörténész válogatta, akik a Trianoni Szemle 2021 évi és 2022 évi Különszámainak is szerzői voltak.

Az első emeleti páholyok foyerében és a társalgóban a Jászai Mari mint Gertrudis című kiállítási anyag volt látható.

A színházi büfé mellett az alsó szinten pedig Hermann Helmer és Ferdinand Fellner, A színházépítők címet viselő, valamint a 125 éves kecskeméti színjátszás rövid történetét áttekintő kiállítási részanyagai voltak megtekinthetők.

 

A Magyar Művészeti Akadémia és a Kecskeméti Nemzeti Színház színháztörténeti kamarakiállítását 2021. október 14-én Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere, Nagy Viktor színházi rendező, az MMA Színházművészeti Tagozatának vezetője, valamint Cseke Péter direktor, az MMA rendes tagja nyitotta meg. A kiállítás 2022. január 23-ig tekinthető meg.